
Resulu Ekrem Efendimiz (s.a.v.) buyuruyor:
1-“Kim farz namazı kılmak için yürürse sevabı hac edenin sevabı gibidir. Duha namazı kılmak için yürürse umre yapanın sevabı gibidir.”
2-“Merkezi camide bir farz namazı kılmak kabul olunmuş bir hac sevabına, nafile namaz kılmak kabul olunmuş bir hac sevabına eşittir. Merkezi camide kılınan bir namaz diğer mahalle mescitlerinde kılnan beş yüz bin namazdan daha faziletlidir.”
3-“Kim sabah namazını cemaatle kıldıktan sonra oturup Güneş doğana kadar Allah’ı zikreder, sonra iki rekat namaz kılarsa evine bir hac ve bir umre sevabı ile döner.”
4-“Akşam namazını cemaatle kılana, kabul olunmuş bir hac ve umre sevabı yazılır. Sanki Kadir Gecesi’ni de ihya etmiş gibidir.”
5-Kim öğle namazının farzından önce dört rekat namaz kılarsa o günün gecesini teheccüd kılarak geçirmiş gibi, yatsı namazından sonra dört rekat namaz kılarsa Kadir Gecesi’ni ihya etmiş gibi (93 yıllık ibadet) ecre nail olur.”
6-“Akşam namazının farzından sonra dört rekat namaz kılan bir hac yapmış kadar ecre nail olur.”
7-“Yatsı ve sabah namazlarını cemaatle kılan Kadir Gecesi’ni ihya etmiş gibidir.”
8-“Cuma namazını kılana kabul olunmuş bir hac sevabı yazılır.”
9-“Cumaya hazırlanan ihrama girmiş gibidir. Cumadan sonra ikindi namazını kılana kadar camide oturan bir hac ve bir umre sevabı kazanmış olur.”
10- “Ramazan umresi sevabı, bir hac sevabına denktir.”
11 - “Kim annesinin yüzüne şefkat ve merhametle bakarsa onun için kabul olunmuş bir hac sevabı yazılır.” Denildi ki:
- Ey Allah’ın Resulü! Bir gün içinde anasına yüz defa bakarsa?
Resulü Ekrem (s.a.v.): “Yüz defa değil, yüz bin defa baksa da Allah ona yüz bin hac sevabı verecektir. Çünkü Allah daha çoğunu daha güzelini vermeye kadirdir.”
12-“Kim ikindiden sonra bir hayrı öğrenmek veya öğretmek için camiye giderse ona bir hac sevabı verilir.”
13-“Müslümamn bir ihtiyacını gidermek, bir hac ve umre sevabına denktir. İhtiyacı gideremezse bir umre sevabı yazılır.”
14-“Sabah namazının iki rekât sünneti bana dünyadan ve içindekilerden daha sevimlidir.”
15-“Kim akşam namazının farzından sonra hiçbir kimse ile konuşmadan iki rekât namaz kılar, birinci rekâtta Kâfîrûn, ikinci rekâtta İhlas’ı okursa yılanın gömleğinden çıktığı gibi günahından çıkar.”
16 “Akşam namazından sonra konuşmadan dört rekât namaz kılan, Mesid-i Aksa’da Kadir Gecesi’ni idrak etmiş gibidir. İbadeti de en yüksek mertebeye ulaşır.”
17-“Kişinin evinde kıldığı namaz bir namaz sevabına, mahalle mescidinde kıldığı namaz yirmi beş namaz sevabına, büyük camilerde kıldığı bir namaz beş yüz namaz sevabına, benim mescidimde kıldığı bir namaz elli bin namaz sevabına, Kâbe’de kıldığı bir namaz yüz bin namaz sevabına denktir.”
18-“Zilhiccenin ilk on gününden daha faziletli bir gün yoktur. Her gününün orucu bir yıl oruç tutmaya, her gecesi ibadet etmek Kadir Gecesi’ni ibadetle geçirmeye denktir.”

